De jaarlijkse Molse sporttrofeeën werden uitgereikt in Schouwburg Rex. 161 individuele kampioenen en 14 kampioensploegen werden in de bloemetjes gezet voor hun mooie sportprestaties.

Het hoogtepunt van de avond was de bekenmaking van de sportlaureaten van 2017 waarbij de jonge zwemmer Sjobbe Luyten werd verkozen tot sportfiguur van het jaar.

Publieksprijs

Dit jaar vervingen we de Persprijs door de Publiekprijs. Het publiek kon zijn stem uitbrengen en besliste dat deze prijs uitgereikt werd aan Jakke Sannen, Hockey Club Inter Mol. De publieksprijs werd een groot succes, het bericht werd vele malen gedeeld en er kwamen duizenden stemmen binnen.

Trofee van Sportverdienste

De trofee van Sportverdienste ging naar Aloïs Vanuytven. Aloïs zorgt al bijna 25 jaar voor fietsvakanties voor jongeren en gezinnen, had een vinger in de pap bij het Kleuter en Kinder Knal Kamp en is de stuwende kracht achter de schoolpoort op woensdagnamiddag. Hij vormt een brug tussen de Molse jeugdsporters en Stichting Vlaamse Schoolpoort. Zelf voetbalde hij nog bij Mol Sport en vind je hem regelmatig terug op de fiets.

Meest beloftevolle jongere

Seppe Horemans kreeg de titel van meest beloftevolle jongere van het jaar. De 15-jarige Seppe is aangesloten bij Vabco Atletiek Mol. Hij koos voor de loopnummers van spurt tot halve fond. Hij werd Belgisch kampioen op de 400 meter en zette een beste jaarprestatie neer op de 600 meter. Seppe werd zowel in- als outdoor kampioen van Vlaanderen op de 400 meter. Provinciaal eiste hij telkens minimaal een podiumplaats op.

G-sporter

De trofee voor beste G-sporter van het jaar ging naar Martijn Dillen. Martijn is een 12-jarige sporter die koos voor de discipline 100 meter wheelchair of rolstoelrace. Zijn eerste plaats op de Memorial Van Damme was een heuglijk moment, naast het winnen van de zwemloop in Geel en Nijlen.

Sportfiguur

Sjobbe Luyten werd verkozen tot sportfiguur van het jaar, een nieuwe categorie die de vroegere titels sportman en sportvrouw in zich combineert. Afgelopen jaar won de jonge zwemmer in Den Haag en werd hij Belgisch Kampioen op de 100 meter rugslag in het 50 meter bad. Ook in het 25 meter bad zwom hij naar de Belgische titel in de 50 en 100 meter en dat in combinatie met universitaire studies.

Sportclub

De titel van beste sportclub van het jaar ging naar Gym Mol. De club draait ondertussen al 95 seizoenen mee en telt meer dan 450 leden. Het afgelopen jaar stuurde de club zelfs een turnster naar het Europees Kampioenschap. Ze zijn werkelijk op alle terreinen actief.

Jeugdtrain(st)er

De trofee voor beste jeugdtrain(st)er was voor Maurizio Malavolta. De tennistrainer van Koninklijke Wezel Tennis Club geeft kinderen het gevoel dat ze van iedereen kunnen winnen. Deze gemoedelijke maar veeleisende man brengt zijn passie voor tennis op een vastberaden manier over. De meisjes U15 werden onder zijn coaching Vlaams kampioen.

Jeugdsportclub

Gym Mol kreeg naast de titel van sportclub van het jaar ook de cheque van 1.500 euro overhandigd voor de beste jeugdsportclub.

Er werden die avond ook subsidies uitgereikt:

Subsidies jeugdsportstages

Volgende sportclubs ontvingen elk een subsidie jeugdsportstages van 600 euro: Mokka, Mol Tennis Club, VC Moldavo, Vabco Atletiek en FC Wezel Sport.

Subsidies sportmanifestaties

Molvoc, Gym Mol, Mol Tennis Club, MOZKA, De Kempense Kwispel, Tennis Club Field, Voach en Koninklijke Wezel Tennis Club kregen elk een subsidie grote sportmanifestaties van 625 euro.

Voor de organisatie en uitvoering van de huldiging kampioenen en sportlaureaten 2017 kreeg de sportraad dit jaar ondersteuning van sportmanagement-studenten van Thomas More campus Turnhout.

Meer info: sportraad, 014 33 05 07, sportraad@gemeentemol.be